szerző:
hvg.hu

Bár viccnek tűnhet, valóban létezik egy feminista apácákkal teli zárda, akik marihuánát termesztenek, és kannabiszolajat készítenek betegek számára. A Völgy Nővérei Kaliforniában, egy családi ház garázsában termesztik a növényt, amiből a konyhában készítenek tinktúrákat.

Az általuk készített olajak és tinktúrák nagy mennyiségben tartalmaznak CBD-t (cannabidiol), amit a fűből kivont hatóanyagok közül igen gyakran használnak a gyógyászatban.

Egyikük, Kate nővér szerint "a nők képesek átalakítani ezt az iparágat, így a tudatmódosítás helyett a gyógyítás kerülhet az előtérbe." Ő és társai apácaruhát hordanak, a vallásuk pedig a New Age (Kate nővér egy sámántól kapott füstölővel legyezi a látogatókat, a marihuána betakarítását pedig a hold ciklusaihoz igazítják). Kate nővér például egy megterhelő válás után kezdett marihuánát termeszteni, és az Occupy movement eseményei alatt kezdett el apácaruhát hordani.

"Megtanultam, hogy a fűhöz jobban illik a bor, hogy nyugtató hatású és nincsenek számomra mellékhatásai ... Lemondtam a porról és a bulizásról, de a füvet és a bort megtartottam. Csak mértékkel fogyasztom, mint az orvosságot" – tette hozzá Kate nővér.