szerző:
hvg.hu

Közel 57 év után a Barbie babát gyártó cég úgy döntött: szó szerint új arcot ad a márkának. Az amerikai Mattel belátta, hogy az oly sokat csodált és szidott „tökéletes” szőke plasztiklány életképtelen teste ma már inkább a márka hátrányára válik. Ettől még a klasszikus Barbie nem tűnik el, de a cég három új testalkatú babával erősít, de a bőr-, a haj- és a szemszínek is változatosabbak lesznek.

A Barbie baba gyártója bejelentette, hogy Barbie az eredeti mellé három különböző testalkatot is kap: lesz egy curvy, egy petite és egy tall, azaz egy duci, egy alacsony és egy magas lány. Barbie életében először leveszi a magas sarkút is, és lapos talpú cipőben is megjelenik. A cég azt is hozzátette, hogy a régi és a három új babatípust különböző bőr-, szemszínnel és hajviselettel kombinálják majd. Így hamarosan 33 teljesen új Barbie babával találkozhatnak a vásárlók a boltokban.

A döntés hátterében az állhat, hogy a cég engedett a nyomásnak és a kritikáknak, miszerint a Barbie babák valóságtól elrugaszkodott testképet közvetítenek a kislányoknak. Szeretnék, ha az új babák közelebb állnának a valósághoz, jobban hasonlítanának azokra a lányokra, akik a babákkal játszanak.

©

 

©

 

©

 

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!