szerző:
hvg.hu

Az Egyesült Királyságban már kapható a londoni pékek és csemegeboltok kenyérfeleslegéből főzött sör, vagy egyesek szerint sörre hasonlító ital. A különös alkoholos készítmény létrehozása egyben társadalmi akció is, amivel a nyugati világ pazarló, túltermelő kultúrájára szeretnék felhívni a figyelmet.

A kenyeres sört gyártó kelet-londoni, Hackney Brewery nevű főzde jótékonysági célból hozta létre a terméket, hogy fölvegyék a harcot az élelmiszer-pazarlással. A sörből származó bevétel a Feedback nevű, jótékonysági szervezethez vándorol, amely 2030-ra a felére kívánja csökkenteni az élelmiszer-pazarlás mértékét – írja az Independent.

©

A malátázott árpát, komlót és az élesztőt tartalmazó Toast Ale-t szeletelt, pirított, majd aprított cipóval gazdagítják a főzés során. A sör az ígéretek szerint hamarosan több étterem, kocsma és bár itallapjára is felkerül. Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem úttörőjeként Jamie Oliver is üdvözölte a kezdeményezést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!