szerző:
hvg.hu

Visszakerülnek Linz utcáira a meleg párokat ábrázoló közlekedési lámpák, miután egy szélsőjobbos párt leszedette őket.

Nem is olyan rég rendhagyó jelzőlámpák lepték el Linz városát, melyeken a piros és zöld emberek azonos nemű párokat ábrázolnak. A lámpákat eredetileg tavaly májusban a Bécsben megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál alkalmából szerelték fel, a kezdeményezés pedig olyan népszerű lett, hogy a melegbarát lámpák megjelentek Salzburgban és Linzben is.

©

Az lámpák kora azonban véget ért Linzben, amikor decemberben a közlekedésért felelős szélsőjobboldali képviselő, Markus Hein leszereltette őket, mert szerinte az adófizetők pénzét nem erre kell fecsérelni.  “A közlekedési lámpák a közlekedéshez vannak, és nem arra, hogy megmondják, hogyan éld az életed” – mondta Hein. A városi tanács azonban nem hagyta annyiban, hogy a lámpákat leszedették, és most megszavazták, hogy tegyék vissza őket – írja a Humen Magazin.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!