szerző:
hvg.hu

A kolozsvári Anonimusz pénzt tartalmazó borítékokat helyez el Kolozsvár különböző pontjain.

A borítékba egy 50 vagy 100 lejes bankót helyez el a nemes lelkű adakozó, továbbá a pénz felhasználására vonatkozó utasításokat. A szabály a következő: a szerencsés megtalálónak az a dolga, hogy legalább az összeg felét egy rászorulónak adja. Ha úgy tartja a kedve, az adakozásról készült fotót posztolhatja az akció Facebook-oldalán.

Hogy megkönnyítse a kincskeresők dolgát, az ismeretlen nyomravezető jeleket közöl az említett Facebook-oldalon, melynek neve Bani cu suflet, vagyis Pénzt, lélekkel – írja a Főtér.ro.

A nagylelkű névtelen adakozó elmondta, hogy az Amerikai Egyesült Államokból kölcsönözte az ötletet: egy San Franciscó-i milliomosról vett példát. Azt is hozzátette, hogy saját pénzét osztogatja ily módon, és már többen jelentkeztek nála, hogy csatlakoznának az akcióhoz.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!