szerző:
hvg.hu

„Boldog vagyok, hogy nem vagyok anya” – írta ki a Facebook-oldalára Ellie Taylor, kifigurázva az anyákat, akik anyai büszkeségüket hirdetik a Facebookon.

Kihívások jönnek-mennek, ma már mindenki megtalálhatja az élethelyzetének, stílusának, ízlésének, munkájának, életkorának, bőrszínének és identitásának leginkább megfelelőt. Egy ideje az anyaság-kihívás lobbant lángra a legnagyobb közösségi oldalon, amelyben anyák büszkén vállalva az anyaságukat és a vele járó „valódi kihívásokat”, föltesznek magukról egy képet a Facebookra, majd a képen megjelölik azokat a nőket, akikről azt gondolják, hogy ők is nagyszerű anyák.

A hasonló Facebookon terjedő trendeket persze nem mindig mindenki nézi jó szemmel: ahogy várható volt, a büszke-anyaság kihívás paródiája már meg is érkezett: a gyermektelen brit humoristanő, Ellie Taylor, egy olyan képsorozattal válaszolt az anyáknak, amelyben egy üveg borral fekszik az ágyában. A képekhez csupán ennyit fűzött hozzá: „anti-anyaság kihívás: ezzel az öt képpel jelöltem rá magam, hogy elmondjam, boldog vagyok, hogy nem vagyok anya”.

Non-Motherhood Challenge: I was nominated by myself to post five pictures that make me happy to be a non-mother. Such special memories.

Közzétette: Ellie Taylor – 2016. február 1.