szerző:
hvg.hu

A világ számos országában keserítik meg úgynevezett átnevelő terápiák a homoszexuális és a transznemű fiatalok életét. A sokszor középkori módszerekkel élő eljárások során próbálják identitásukat és szexuális beállítottságukat megváltoztatni: a végső cél az, hogy heteroszexuálisok legyenek. – Szerencsére egyre több állam csatlakozik a barbár és céltalan módszerek törvényi tiltásához.

Az átnevelő terápiákon átesett fiatalok nyolcszor nagyobb eséllyel lesznek öngyilkosok, és hatszor nagyobb eséllyel szenvednek depressziótól, mint az azokon át nem esett társaik – írja a Humen melegmagazin.

A lap arról is beszámolt, hogy múlt héten Hawaiin tiltották be az átnevelő terápiákat, most pedig New York csatlakozott hetedik államként azokhoz a helyekhez az Egyesült Államokban, ahol törvény tiltja a melegek vegzálását és átnevelését. A törvény értelmében nem lehet átnevelő terápiákat tartani, és az iskolákban a tanárok sem győzködhetik a diákokat, hogy heterónak lenni sokkal jobb, mint melegnek.

©

A döntést Andrew Cuomo, New York kormányzója jelentette be, aki úgy véli, szexuális beállítottsága vagy nemi identitása miatt gonosz és kegyetlen dolog alávetni bárkit is ilyen módszereknek.

“Az átnevelő terápiák gyűlölködő és alapjaiban gonosz dolgok, amelyek mindenben ellentmondanak államunk alapelveinek. New York évtizedek óta élen járt az LMBTQ-közösség egyenlősége melletti harcban – és ma ezt a hagyományt folytatva példát akarunk statuálni” – mondta Cuomo.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!