szerző:
hvg.hu

A Facebook vezér és felesége legújabb videójukban, két hónapos kislányuk társaságában mandarin kínaiul jelentették be, hogy Max mostantól a "Chen Mingyu" névre is hallgat. Ha érvényesül a nomen est omen, akkor a kicsi előtt nagyon szép, reményteli jövő áll.

Mark Zuckerber felesége, Priscilla Chan családja Kínából és Vietnámból származik, ezért a frissen bővült Zuckerberg család is minden évben megünnepli a legfontosabb kínai ünnepeket. Legutóbbi másfél perces videójukat, amiben a kis Maxot is bemutatták a nagyközönségnek, a kínai újév apropójából töltötték fel.

Ennek örömére új nevet adtak a kicsinek: Max ezentúl a "Chen Mingyu" névre is hallgat majd. Chen az édesanya családnevéből származik, míg a "Mingyu" jelentése "egy szebb jövő reményében" áll.

A Majom évében Zuckerberg "vidámságot, egészséget és szerencsét" kívánt követőinek, ráadásul mindezt folyékony mandarin kínaiul. A Facebook-főnök öt év kemény munka eredményeképp tanulta meg a nyelvet, a videóban viccesen meg is kérdezte kislányától: „mit gondolsz, jól beszélem a kínait?”

Happy New Year!

Happy Lunar New Year from Priscilla, Max and me! In the Year of the Monkey, I hope you and all your loved ones find happiness, health and good fortune.

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. február 6.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!