szerző:
hvg.hu

Hétfőn tartották a hivatalos Oscar-vacsorát, az eseményen készült csoportképen a Saul fia rendezője is helyet kapott.

A Golden Globe-gála színhelyéül is szolgáló Los Angeles-i Beverly Hiltonban tartották az éves Oscar-vacsorát, ahol a Deadline szerint nagyjából 150 Oscar-jelölt és akadémiai tag vett részt, köztük a legnagyobbak: az összes jelölt rendező a helyszínen volt, de a férfi és női főszereplők közül is csak Michael Fassbender és Cate Blanchett hiányzott.

2007 óta (amikor Zsigmond Vilmos, valamint az animációs rövidfilmjéért jelölt M. Tóth Géza is ott volt) először szerepel a hagyománynak számító csoportképen magyar jelölt: az Oscar-jelölt, Golden Globe-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László egész jó helyen, az embernagyságú Oscar-szobor és Jennifer Lawrence között kapott helyet.

©

És ott van a képen A szoba írója, Emma Donoghue is – a vele készült interjúnkat itt olvashatja.

A teljes méretű fotón ide kattintva böngészhet.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!