szerző:
MTI

Több mint ötmillió túlsúlyos kutya, macska és nyúl él Nagy-Britanniában – olvasható egy brit jótékonysági szervezet szerdai közleményében, melyben fogyókúraversenyt is hirdettek az állatok egészsége védelmében.

A sütemények, chipsek zsír- és kalóriatartalma magas, ezért árt a kutyák, macskák vonalainak és fogainak. Egyes gazdák azt is bevallották, hogy csokoládét és alkoholt is adnak kedvenceiknek, pedig ezek mérgezőek és el is pusztíthatják az állatot – mondta Vicki Larkham-Jones, a PDSA (People's Dispensary for Sick Animals) állatorvosa.

A szervezet közleményében figyelmeztetett, hogy a nem megfelelően táplált kutyáknál, macskáknál és nyulaknál az elhízás rákot, ízületi gyulladást is okozhat, ezért meghirdették a Fit Pet Club elnevezésű fogyókúraversenyt, melyben a gazdáknak be kell küldeniük egy fogyás előtti és a hat hónapos, mozgásra és egészséges táplálkozásra épülő program utáni fotót az állatról.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!