szerző:
hvg.hu

MILF, FAQ, OMG és társaik: egyre több angol kifejezés és rövidítés jön szembe velünk a neten, egyre többet használjuk az említett és a hozzájuk hasonló kifejezéseket. Jó kérdés, hogy mennyire vagyunk tisztában ezek pontos jelentéséve és megfelelő használatával. Most letesztelheti a tudását az Új Szó kvízjátékán.

Mit takar az OMG rövidítés? Ne zavarj most meg? Esetleg azt, hogy "te jó ég!"? Inkább egy teherautó típust jelöl? Vagy épp egy ruhaneműt?

Mit jelent a ROFL? Sármos harmincas fiatalember? Felnőtteknek szóló tartalom? Malacságok gyűjteménye? Vagy valaki gurul a röhögéstől?

A netes kommunikációban mindennapossá vált ezek használata, de vajon ön felismerné-e, hogy melyik mit jelent.

Az ujszo.com tesztjére kattintva tizenkilenc, a fentiekhez hasonló kérdésen keresztül tesztelheti, mennyire jártas a szlenges rövidítésekben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!