szerző:
hvg.hu

Mókás műsort adott gazdájának és az internetnek köszönhetően minden rajongójának Juniper, a házi róka. Hónak nézte az ágyra terített fehér takarót és kitartóan próbált beleásni. Gazdája szerint Juniper jó fej, de nem ölelgetnivaló kis házi kedvenc.

Nem hiába számítanak ritkaságnak a házi állat módjára nevelt rókák. Ezek az emlősök nem valók ugyanis lakásba, és ártalmas lehet számukra, ha valaki ok nélkül akar belőlük kezes jószágot nevelni. Kivételek persze lehetnek. Junipernek 92 ezer követője van az Instagramon, ahol a világ legboldogabb rókájaként emlegetik. Az ágyon ugrálós mutatványa is ezt jelzőt erősítheti.

Gazdája ugyanakkor nem felejti el felhívni a rajongók figyelmét a rókanevelés árnyoldalaira sem. Ugyancsak az Instagramon azt írta az egyik posztjában: ha nem akarod, hogy megharapjanak, ne akarj rókát tartani. És ezt olyan fotókkal is bizonyította, amelyen a rókaharapásokkal teli kézfeje látható.

Ha akarsz állandóan pisit takarítani, ne tarts rókát. Ha ölelgetni szeretnél éjszakánként valamit az ágyban, akkor se tarts rókát – ajánlja a gazdi, aki felhívja a figyelmet arra is, hogy a rókák nem olyanok, mint a kutyák.

Az étkezésüket sem lehet elintézni azzal, hogy reggelente kinyitunk nekik valamilyen konzervet. A háziasított róka különleges étrenden él, az elesége egy részét nyers hús teszi ki, amelyben csontok is vannak. Sőt, Juniper étrendjét megfelelő dózisban egyebek mellett taurinnal is kiegészítik.

Ugyanakkor mégis valamiért nagyon szerethető tud lenni egy róka, főleg például akkor, ha olyan hangokat, ad ki, mint az alábbi videón.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!