szerző:
hvg.hu

A portugál parlament tavaly novemberben hiába fogadta el az azonos nemű párok örökbefogadási jogáról szóló törvényt, az elnök megvétózta a döntést. A képviselők azonban nem hagyták magukat.

Portugáliában 2010 óta hazásodhatnak az azonos nemű párok, de az örökbefogadás eddig tiltva volt számukra. A portugál parlament novemberben döntött arról, hogy törvénybe foglalják az azonos nemű párok örökbefogadáshoz való jogát, azonban az ország elnöke, Anibal Cavaco Silva ezt megvétózta. Az elnököt egyébként sokan támadták Portugáliában, amiért konzervatív nézeteit több alkalommal is a nép akaratával szemben érvényesítette – írja a Humen Magazin.

Az elnöki vétó figyelmen kívül hagyásához a 230 fős parlamentben 116 képviselőnek kell a törvény mellett szavazni, de csütörtökön ennél is többen, 137-en döntöttek úgy, hogy támogatják azt. Az elnöknek most nyolc napja van, hogy aláírja a törvény, ha tetszik neki, ha nem.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!