szerző:
hvg.hu

93 éves korában elhunyt Renato Bialetti, aki leginkább arról volt híres, hogy ő tervezte és gyártotta le a ma is a legtöbb konyhában megtalálható kotyogó formájú kávéfőzőt.

Bialetti 1933-ban tervezte ezt a formát, majd ő maga is gyártotta a hihetetlen karriert befutó, és – kávégépek ide, kapszulás kávékészítők oda – máig használatos eszközt.

A 93 éves korában meghalt Bialetti gyerekei szerint apjuk akarata volt, hogy a nevéhez fűződő kotyogós Mokka kávéfőzőben helyezzék el hamvait – írja a Kreatív.

A Corriera della Sera tudósításában képek is láthatók arról, hogy urna helyett így Bialetti-kávéfőzőt állítottak az oltárhoz a temetési szertartáson, majd később is ez a kávéfőző került a családi kriptába a piemonti Casale Corte Cerro temetőjében.

Így nézett ki a mester ravatala:

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!