szerző:
hvg.hu

Sokak kedvenc gazdálkolj okosan-típusú társasjátéka, a Monopoly is elbúcsúzik a készpénztől: hamarosan már csak kártyával fizethetünk a játékban szereplő területekért, ingatlanokért és egyéb ingóságokért.

A társast gyártó Hasbro bemutatta a Monopoly legújabb verzióját, amelyben két bevett szabály is megszűnik: nem lesz benne többé készpénzes, csak kártyás fizetési lehetőség, és a bankár pozíciója is megszűnik, amelynek kivívásáért oly sokat harcoltak a családok és a baráti társaságok a játék kezdetén. Az újgenerációs társasban minden játékos kap egy speciális bankkártyát: a kezdőtöke erre fog felkerülni.

Természetesen a játékhoz speciális kártyaolvasó is jár majd, ami nagyjából úgy fog működni, mint most a paypass kártyaleolvasás. Újdonság lesz az is, hogy a cég vezetői szerint a Monopoly még életszerűbb és modernebb lesz azáltal, hogy olyan meglepetések is érhetik majd menet közben a játékokat, mint a piac összeomlása vagy az ingatlanárak hirtelen emelkedése és zuhanása.

A speciális Monopoly-t egyelőre sehol sem lehet kapni, de a hétvégén a Toy Fair nevű játékkiállításon már bemutatták: az itt látható videó is ezen a rendezvényen készült, az ígéretek szerint idén ősszel kerül az új verzió polcokra.