szerző:
hvg.hu

Kozmetikai szempontból négy fő bőrtípus van: normál, száraz, zsíros és kombinált. A legtöbben meg vagyunk győződve, hogy melyik típusba is tartozunk, pedig lehet, hogy nem így van.

Ahhoz, hogy ennek utánajárjunk, a következő a teendő: szappan- és alkoholmentes arclemosóval lemossuk arcbőrünket, majd bármilyen krém, tonik vagy smink felhelyezése nélkül várunk két órát – írja blogján Tamási Béla bőr- és nemibeteg-gyógyász.

„Ha ezek után arcbőrünk kicsit húzódik, finoman hámlik, fénytelen: száraz bőr. Csillogó bőr, zsíros tapintat, az orcákon és a T-vonalban: zsíros bőr. Száraz, húzódó bőr az orcákon és zsíros érzés a T-vonalban: kombinált bőr. Amennyiben a fentiek egyikét sem látjuk, tehát arcbőrünk "csak egyszerűen" szép, akkor normál bőrtípusunk van. Megjegyzem, utóbbi a legritkább.”

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!