szerző:
Rácz Tibor

Idén Magyarországra is ellátogat a Masters Of Dirt, a freestyle motocrossra épülő showműsor, amelynek tagja a többszörös magyar bmx-flatland világbajnok Kun Ádám is.

A Wiener Stadthallét bizonyosan jó ideig szellőztetni kell a hétvégi, péntektől vasárnapig tartó Freestyle Motocross előadás sorozatot követően. Az FMX, ötvözve némi pirotechnikával, dögös, lengén öltözött tűzzsonglőr lányokkal - akik érthetetlen módon a Fuel Girls nevet kapták - quadokkal, mountain bike és bmx bringásokkal, és az elmaradhatatlan rock and roll zenével, és - életérzéssel, kiadhat egy egészen kiváló kéttórás műsort.

Bécsben a hétezres telt házat majd mind a négy előadás elérte. A 15, vagy akár 25 méter magasságban, cross motorral, quaddal, vagy bringával végrehajtott csavart hátraszaltók egészen hangos ovációt tudnak kiváltani a közönségből. A hangrobbanás azonban még nagyobb, ha egy-egy akció nem sikerül, de a sportoló az esést követően feláll, és int a közönségnek, hogy minden okés.

©

A szervezőknek valamennyire hazai pálya volt Bécs, hiszen a Masters of Dirt elnevezésű utazó show szervezője az osztrák, egykor montain bike-on hátraszaltókat, és különféle hátborzongató trükköket végrehajtó Georg Fechter. A show Dubai és Ciprus mellett már többek közt Dél-Afrikában, Írországban is bemutatkozott.

A budapestie extrémsport-rajongók június 10-én találkozhatnak a csapattal, de ezt az információt a MOD nem erősítette meg, ők egyelőre nem tudnak pontos dátumot. Hivatalos infóért a MOD eseménynaptárát kell böngészni. A MOD csapatának egyébként Kun Ádám többszörös bmx-flatland világbajnok személyében magyar tagja is van. Ő nem a levegőben, hanem a talajon kápráztatja el tudásával a nézőket a szünetben, hogy akkor is érezzék a törődést.

A sportoló a hvg.hu-nak Bécsben azt mondta, két kihagyott év után újra versenybe száll, indul a világbajnokságon, már kész vannak az új trükkök. „Már annyit elértem az életben, most megengedhetem magamnak, hogy a trükköket újra a játék kedvéért, szórakozásból csináljam, ne legyen a verseny része a görcsös akarás” – mondta a bmx rider.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!