szerző:
hvg.hu

Egy amerikai művész New York mellett dobta a palackot a tengerbe, két és fél év múlva egy francia művész találta meg. Ma már ennél korszerűbb módon, emailen tartják inkább a kapcsolatot.

A George Boorujy amerikai festő által 2013-ban, New York mellett az óceánba dobott üzenetet több mint két év múlva sodorta 5700 kilométerrel arrébb, Nyugat-Franciaország partjaihoz a víz.

A palackban egy Boorujy által rajzolt kormorán és egy aláírt levél volt

Az Aquitania partjaira verődött palackot a múlt héten találta meg Brigitte Barthelemy – aki történetesen szintén festőművész – és férje Alain, miközben Elton nevű kutyájukat sétáltatták.

George Booruiy műve

A festőnő először arra gondolt, egy másik palackos üzenettel, mint hatékony kommunikációs eszközzel gratulál a készítőnek a rajzhoz, de mivel a levélen Boorujy megadta az emailcímét is, végül ezt a modernebb utat választotta az üzenete eljuttatásához.

"Amikor megláttam Alain és Brigitte emailjét, nagyon csodálkoztam és izgatott lettem. Az pedig különösen rendkívüli, hogy a Brigitte szintén festő” – mondta a palacküzenet elindítója.

Boorujy azt reméli, hogy a palack segít felhívni a figyelmet a vadon élő madarak védelmére.

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!