szerző:
hvg.hu

Eljött a pillanat: a miniszterelnök cuki állattal pózol a Facebookon. Hogy miért teszi ezt ilyen sok idővel az állatvédők tüntetése után, a Blikk írta meg: a hatéves kuvaszt félholtra verték, félig meg is vakították ismeretlen támadók.

Nárcisz és én is egyetértünk az állatvédők céljaival // Both Nárcisz and I agree with the goals of animal rights activists.

– írta Orbán Viktor a Facebookon, némi spéttel reagálva a szombati állatvédő-tüntetésre, amelyen több ezren vettek részt Budapesten.

Nárcisz, a kuvasz a kép alapján élvezi a miniszterelnök érintését. Mint a Blikk megírta, a kutyát, amely hat éve él Orbánékkal Felcsúton, egy nap vérbe fagyva találták meg gazdái az udvaron. Az állatot félholtra verték, elsősorban a fejét ütötték. Máig nem tudni, kik voltak a tettesek, akik hajszál híján agyonverték az ebet, félig meg is vakították. Az orvosok sokáig harcoltak érte, végül sikerült megmenteni, de a támadás maradandó nyomokat hagyott, meglátszik például a járásán is.

Ennek ellenére nemrég tucatnyi kölyke született a kutyának.

A lap úgy tudja, hogy Orbán az állatvédők hétvégi demonstrációja után felszólította az igazságügyi minisztert, mérlegelje az állatvédők kéréseit és tegye meg a szükséges lépéseket.

©

Nem emlékszünk olyan esetre, hogy Orbán Viktor korábban különösen exponálta volna magát állatvédelmi ügyekben, ám egészen az elmúlt évekig aktívan kommunikálta, hogy nagy disznóhúskedvelő, és rendszeresen részt vett disznóöléseken, az Orbán családról pedig tudni lehetett, hogy minden évben leöl egy disznót. Igaz, az utóbbi években erről nincsenek hitelt érdemlő információk, gyakorlatilag 2009 óta nem tudjuk, tartanak-e efféle húsünnepeket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!