szerző:
MTI

Az ok, hogy az elmúlt időszakban sokan meghaltak, amikor végzetes baleset érte őket, amikor figyelmetlenül fotózták magukat.

A mumbai rendőrség a kockázatosnak ítélt területeken, többségében népszerű turisztikai látványosságoknál hirdetett szelfitilalmat, leginkább olyan tengerparti térségekben, ahol nincsenek védőkorlátok. A rendelet megsértőire 1200 rúpiás (5300 forintos) büntetést róhatnak ki. Még azt is megbüntethetik, aki nem készít fotókat, de kimerészkedik a veszélyes tilalmi zónák területéről.

A 2014 óta világszerte feljegyzett 49 szelfikészítés közben történt tragikus halálesetből 19 Indiában következett be a San Francsiscó-i Priceonomics adatközpont szerint. A nagyszámú indiai baleset csak részben magyarázható azzal, hogy India a világ második legnépesebb országa 1,25 milliárd lakossal és a világ egyik leggyorsabban növekvő okostelefonpiaca.

Néhány napja egy 18 éves diák egy iskolai kiránduláson vesztette életét, amikor szelfikészítés közben elvesztette egyensúlyát a közép-indiai Nasik közelében fekvő duzzasztógátnál lévő szikla tetején. A vízbe zuhanva nemcsak ő fulladt meg, hanem barátja is, aki utána ugrott, hogy megmentse őt.

A múlt hónapban egy szintén 18 éves nő esett bele és fulladt a tengerbe a népszerű mumbai turisztikai látványosságnál, a Bandstand erődnél, miközben önmagát fényképezte. Az eset vezető téma volt az indiai tévékben.

2014 januárjában három egyetemista halt meg, amikor egy közeledő gyorsvonatról és önmagukról akartak felvételt készíteni, ám a vonat halálra gázolta őket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!