szerző:
hvg.hu

Világszerte egyre nagyobb probléma, hogy alkoholos kézfertőtlenítőtől rúgnak be a tinédzserek. – Legutóbb Svédországban került több tizenéves kórházba kézfertőtlenítő okozta alkoholmérgezéssel.

A kamaszok általában a patikában szerzik be a 85 százalék alkoholtartalmú kézfertőtlenítőt a BBC szerint, amit gyümölcslével keverve fogyasztanak.

A rendőrség arra kéri a patikákat, hogy helyezzék a pultok mögé a terméket, mert a tinik számára már az is visszatartó erő lehet, ha nem tudják csak úgy levenni a polcról, hanem ki kell kérniük.

©

Az Egyesült Államokban 2010 óta megnégyszereződött a fertőtlenítőtől berúgó 12 év alattiak száma, tavaly szeptemberben pedig egy hatéves gyerek került kórházba, aki elmondása szerint a kézfertőtlenítőt kellemes eper íze miatt fogyasztotta.

A brit tinik még ennél is elvetemültebben, a magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítőket rendszeresen ellopják a kórházakból. A magyar fiatalokat ez a veszély nem fenyegeti, hiszen a kórházak mosdóiban valószínűleg egyáltalán nem találkoznak kézfertőtlenítővel, az iskolákban pedig pláne nem. Bár a szert a patikából még mindig beszerezhetik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!