szerző:
hvg.hu

A kisfiúnak maga a futballklasszis küldte a legendás 10-es mezt.

Idén januárban az egész internetet bejárta az afgán kisfiú fotója, aki az argentin válogatott mezére hasonlító csíkos nejlonzacskó viselésével fejezte ki rajongását Lionel Messi iránt. Akkor sokan találgatták, hogy ki lehet a láthatóan szegény, harmadik világbeli kisfiú, aki leleményes ötlettel alakított át egy csíkos nejlonzacskót az argentin válogatott mezévé, amin kedvence, Messi neve és száma is szerepel.

©

Eredetileg az terjedt el, hogy egy iraki kurd kisfiút ábrázol a fotó, és annak is híre ment, hogy Lionel Messi stábja megpróbálja elérni a gyerek családját, hogy eljuttasson neki valamit. A BBC végül azonban kiderítette, hogy a képen valójában nem egy kurd, hanem egy ötéves afgán kisfiú, Murtaza Ahmadi látható. A képet először a fiú testvére rakta fel a Facebookra, majd akkor indult világkörüli útra, amikor a fiú Ausztráliában élő nagybátyja is posztolta.

A fiú apja, Arif elmondta a BBC-nek, hogy Murtaza nagy rajongója Messinek, de mivel ők egyszerű földművesek, nem engedhetik meg maguknak, hogy focimezt vegyenek. Így jött a nejlonzacskó ötlete.

Messi menedzserei csütörtökön megerősítették, hogy a kis Martuza Ahmadihoz csütörtökön jutott el a futballsztár ajándéka, a válogatott Barcelona-meze. Messi az Unicef jószolgálati nagykötete: ők segítettek a mezt eljuttatni a fiúhoz. Ráadásul Messi az afgán kisfiú családjának néhány extra pólót is küldött.

A kisfiú így reagált a különleges meglepetésre: „Elmondhatatlanul boldog vagyok. Szeretem Messit, és a pólóm azt mondja, hogy Messi is szeret engem.”

Az egyelőre nem derült ki, hogy a zacskóból készült, házilag barkácsolt mezzel mi lesz, bár valószínűsíthető, hogy már nyugdíjba ment.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!