szerző:
MTI

Ritka, 600 dolláros igazgyögyre harapott rá egy nő egy amerikai étteremben.

Ritka igazgyöngybe harapott egy amerikai nő a Washington állambeli Issaquah egy olasz éttermében, ahol kagylókat és más tengeri állatokat fogyasztott vacsorára.

Lindsay Hasz és férje, Chris a Montalcino Ristorante Italiono nevű helyen étkeztek, amikor a nő az előétel fogyasztása közben valami keményre harapott. Elmondása szerint nem volt biztos abban, mi lehetett a kemény tárgy, de a zsebébe csúsztatta azt és hazavitte magával.

A nő megmutatta a természetes drágakövet egy szakértőnek is, aki megállapította, hogy egy Vénusz-kagyló (vaskalapos kagyló) mintegy 600 dollár (169 ezer forint) értékű lila színű igazgyöngyére lelt az ételében.

Ted Irwin, a Northwesti Földtani Laboratórium munkatársa az éttermi menüben talált lelet ritkaságáról szólva elmondta, hogy átlagosan pár millió vaskalapos kagylógyöngy közül alig egy éri el drágakői minőségét.

Az étterem tulajdonosa, Cindy Nardone gratulált Lindsay Hasznak, aki elmondása szerint nyakláncot készíttetne a igazgyöngyből.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!