szerző:
hvg.hu

Amerikai tudósok leleplezték Cupidót, és mára szemléletes infografikákon is tudják ábrázolni, hogy ki kivel, és mi alapján házasodik.

Adam Pearce és Dorothy Gambrell az amerikai lakosság körében végzett reprezentatív vizsgálatai arra mutatnak rá, hogy a munkánk, a foglalkozásunk és a beosztásunk alapján kivel házasodunk a legnagyobb eséllyel.

A kutatás nem meglepő módon arra jutott, hogy nagy eséllyel választunk párt a saját szakmánkból. Az is kiderült, hogy a színészek például leginkább színészekkel házasodnak, az írók felsővezetőkkel, a kamionsofőrök titkárnőkkel, az orvosok pedig orvosokkal, nővérekkel és tanárokkal. A szemléletes adatbázist itt találja, amiből kiderítheti, hogy ki lesz élete párja a nagy számok törvénye szerint, vagy épp lecsekkolhatja, hogy a sémának megfelelően választott-e.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!