szerző:
hvg.hu

Egy chicagói biztosítótársaság vezetője nyereségvágyból vadászott Erin Andrewsra, akit sikerült is meztelenül levideóznia egy hotelszoba kémlelőnyílásán keresztül. Miután a TMZ nem fizetett a felvételért, az interneten kezdte terjeszteni azt. A bíróság megállapította a hotel felelősségét is, így busás kártérítés üti a nő markát.

55 millió dollár kártérítést ítéltek meg a Fox Sport riporterének, Erin Andrewsnak, akit 2008-ban egy szállodaszoba kémlelőnyílásán keresztül videózott le egy férfi. A felvételen a nő meztelen volt.

A film készítője, Michael David Barrett nem akárki: egy chichagói biztosítási társaság igazgatója. Az eljárás során bevallotta, hogy szándékosan lesett Andrewsra, és azért tette, hogy a felvétellel pénzt keressen. Az után tette közzé az interneten a videót, hogy a TMZ nevű pletykalap nem volt hajlandó fizetni érte. A férfit két és fél év börtönre ítélték korábban.

A bíróság 51 százalékban találta bűnösnek a videó készítőjét, így a hotel korábbi és jelenlegi üzemeltetőjével, a Windsor Capital Grouppal és a West End Hotel Partnerssszel fizettet meg a bírságból 27 millió dollárt – írta a BBC. Ez volt a per nagy kérdésre, hiszen az áldozat csak akkor juthatott busás kártérítéshez, ha a bíróság a szállodát is felelősnek találja.

Az ítélet hallatán Andrews sírva ölelte meg jogi képviselőit és családtagjait. Később a Twitteren köszönetet mondott a bíróságnak, az ügyvédeinek és a családjának. Mint írta, világszerte rengeteg hasonló visszaélés áldozatáta biztosította a támogatásáról. Az ő segítségükkel volt képes a sarkára állni és elszámoltatni a felelősöket.

A bíróságon elmondta, hogy az eset óta szélsőségesen paranoiás lett, minden hotelszobában rejtett kamerát keres, átnézve a legeldugottabb zugokat is. Nem is beszélve arról a megszégyenülésről, amit a videó miatt kellett átélnie. Egy időben az a pletyka is tartotta magát, hogy ő maga hozta nyilvánosságra a felvételt, hogy felhívja magára a figyelmet.

©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!