szerző:
hvg.hu

A kis kengurut halott anyja erszényében találták, akit elütött egy teherautó Ausztrália nyugati partjainál.

Az árva kengurut szerda reggel a Cue-ban található rendőrségre szállították, ahol az egyik rendőr, Constable Scott Mason és családja,úgy döntöttek, hogy befogadják, és felnevelik. Ráadásul a rendőr és felesége mindezt pár órával azután döntötte el, hogy megszületett első gyermekük.

„Nagyon ki volt száradva, és nagyon sovány volt a kis kenguru, de megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy gyorsan rendbe hozzuk” – nyilatkozta Mason az ausztrál AAP ügynökségnek. "Most van két újszülöttünk is. Remélem, hogy nyílik majd a városban egy vadvédelmi központ, a mentett állatoknak” – tette hozzá az immár kétszeres apa.

A kis kengurut, akárcsak az újszülöttet három óránként kell etetni. Most épp nevet próbálnak találni az állatnak, a Twitteren most bárki javaslatot tehet erre.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!