szerző:
hvg.hu

A 19-es trolira szeretett volna felszállni egy édesanya Szegeden, aki babahordozóban vitte gyermekét, ám a sofőr ezt nem engedte. Hiába nem tiltja semmi sem, hogy a kisgyerekes szülők babahordozóban vigyék magukkal gyermekeiket, nem a mostani tiltás az első eset.

Mint kiderült, a szegedi trolisofőr azért nem hagyta a babahordozós, egyébként érvényes bérlettel rendelkező anyukát felszállni a járműre, mert véleménye szerint megnyomorítja a gyermekét azzal, hogy a hátán hordozza. (Ahogy a szeged.ma képein is látszik, az anyuka a teljesen szabályos hordozót rendeltetésszerűen használta). A trolivezető Rosta Katalint egyúttal arra is felszólította, hogy vegye ki a gyereket a csatos hordozóból, mert veszélyezteti a gyerek életét, ha így utazik.

Katalin ezután panaszt tett a Szegedi Közlekedési Kft. ügyfélszolgálatán, ahol arról tájékoztatták, hogy nem tiltja semmi, hogy babahordozót használjon. A szeged.ma portál kérdésére a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója, Majó-Petri Zoltán is megerősítette, hogy a babahordozót használó kismamák saját felelősségükre viselhetik bármelyik típust, az elöl vagy háti hordót egyaránt, nincs semmilyen szabály, ami tiltaná, hogy trolibuszra vagy villamosra szálljanak. Rosta Katalin panaszával kapcsolatban elmondta, hogy kollégáival már megkezdték az ügy kivizsgálását.

„A járművezető előzetesen annyit nyilatkozott, hogy arra kérte a kismamát, hogy üljön le, és vegye az ölébe a gyermekét, mert balesetveszélyesnek tartotta, hogy a babahordozóban utazzon a gyerek” – tudatta Majó-Petri Zoltán. Hozzátette, természetesen az utaspanaszok kivizsgálása kapcsán arra is van lehetőség, hogy az utast és a járművezetőt külön-külön, vagy akár együtt is meghallgassák.

 

Babahordozóban vitte gyermekét, ezért nem engedtek felszállni a trolira egy szegedi anyukát - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=616870

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 10.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!