szerző:
hvg.hu

A kleptomániás házi kedvenc gazdája arra kéri a károsultakat, hogy jelentkezzenek nála, ha szeretnék visszakapni hiányzó ruhadarabjaikat.

A hatéves Tonkinéz fajtájú (a burmai és a sziámi keresztezése) macska, Brigit az új-zélandi Hamilton városában tizenegy alsónadrágot és több mint ötven pár zoknit tulajdonított el az elmúlt két hónapban.

Vajon kinek az alsóneműi lehetnek ezek? – A furcsa megszállottsággal rendelkező cica gazdája, Sarah Nathan a BBC kérdésére elmondta, hogy nemrég arra lett figyelmes, hogy kezd egyre több ismeretlen eredetű zokni és alsónemű kerülni a mosásra vártó ruhadarabok közé. „Egészen addig nem értettem, honnan jöhetnek az idegen darabok, amíg egy napon meg nem láttuk Brigitet egy zoknival a szájában az előtérben.”

Sarah úgy gondolja, hogy a macska áldozatai nagy valószínűség szerint a szomszéd háztömbök és lakások lakóinak ruhatárából származnak. Brigit tulajdonosa a zsákmányt a közösségi oldalán tette közzé egy bejegyzésben.

Mi lehet a házi kedvenc kleptomániájának magyarázata? Brigit nem vadászik madarakra vagy egerekre, bár úgy tűnik, hogy a vadászösztön nem hunyt ki belőle a nagyvárosi környezetben sem, és vadászat iránti szenvedélyét a szomszédok alsóneműin éli ki.

Brigit gazdája szerint a lopáson ért macska többé nem jelent majd veszélyt a környéken élőkre, mert Nathanék hamarosan vidékre, egy ritkábban lakott környékre költöznek.

Now it's getting silly. This is Brigit's haul from the last two months. Every morning we wake up to more. I've put notes...

Közzétette: Sarah Nathan – 2016. március 18.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!