szerző:
MTI

Az akció során nyolc pár cipőt koptatott el.

A 45 éves Guli hét héten át hét kontinens hét sivatagjában – Spanyolországban, Jordániában, Ausztráliában, az Antarktiszon, Dél-Afrikában, Chilében és az Egyesült Államokban – futott, hogy a szűkös vízkészlet megmentéséért kampányoljon. A maratonista üzletasszony hétfőn, a víz világnapja előtt fejezte be az utolsó távot, amelyet a nevadai sivatagban teljesített.

Mina Guli elmondta, hogy az 1688 kilométer nagyon igénybe vette a lábát, nyolc pár cipőt koptatott el a sivatagi maratonok alatt. A szomjúság legjobban Ausztráliában kínozta, ahol 47 fokos meleg is volt, míg a Déli-sarkon mínusz húsz fok várt rá.

©

"Komoly vízhiánnyal küzdünk" – mondta Guli és hangsúlyozta, hogy az egyes emberek is sokat tehetnek a vízkészletek megóvásáért, ha takarékoskodnak a vízzel. Az ausztrál futónő a közösségi médián keresztül sok támogató felajánlást kapott, voltak, aki megígérték, hogy kevesebb húst fogyasztanak majd, mivel a hús előállításához sokkal több vízre van szükség, mint például a gabonatermesztéshez.

Guli a Thirst (Szomjúság) elnevezésű jótékony szervezetén keresztül a takarékos vízfelhasználásért végez ismeretterjesztő munkát.

Huszonkét éves korában eltörött a gerince, akkor azt mondták neki, sosem fog többet futni. Azóta többször teljesítette az ultratiatlonos távot, majd 2013-ban a 251 kilométeres szaharai ultramaratont, a Marathon de Sables-t is.

Ezután találta ki a 7 Desert Runt, vagyis a hét sivatag futását. Az első maratont február 1-jén, az utolsót a víz világnapján, kedden teljesítette.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!