szerző:
hvg.hu

Kovács Ákos 50 millió forinttal támogatta a Szent Ferenc Alapítványt. Böjte Csaba korábban kiállt a zenész mellett a vitatott nyilatkozata után, így eshetett a választása a nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozó dévai alapítványára.

Böjte Csaba a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta, miután a női princípiumról szóló vitában a Facebookon kiállt Ákos mellett, a zenész felhívta, megköszönte a kiállását és jelezte: azt tervezi, jogi úton vesz elégtételt azokon a cégeken, médiumokon, amelyek a becsületében megsértették. „Ha esetleg pénz áll a házhoz – mondta –, azt nehéz sorsú gyerekeknek és anyáknak adná. Aztán kiderült, hogy ezt úgy értette: rám bízza a dolgot.”

Hogy fricskának szánta-e vajon Ákos, hogy az adománya egy részét anyaotthonokra, szülő nőkre költi, arra Böjte úgy válaszolt, „erről nem kell tudnom”. De ha az volna, akkor, mint Böjte Csaba mondta, ő maga már 23 éve szórja a fricskát a világra.

Csaba testvér szerint egyébként azért kerekedett nagy vita Ákos elhíresült női princípiumos kijelentéséből, mert óriási az elégedetlenség, a bizonytalanság, a feszültség a társadalomban, és ez csapódik le időnként villámként ilyen esetekben.

Az 50 millió forint az alapítvány gyermekotthonainak félévnyi költségvetését fedezi. Böjte Csaba szerint egyébként „a pénz legjobban gyerekbőrben kamatozik”.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!