szerző:
hvg.hu

Kovács Ákos 50 millió forinttal támogatta a Szent Ferenc Alapítványt. Böjte Csaba korábban kiállt a zenész mellett a vitatott nyilatkozata után, így eshetett a választása a nehéz sorsú gyerekekkel foglalkozó dévai alapítványára.

Böjte Csaba a Heti Válasznak adott interjúban azt mondta, miután a női princípiumról szóló vitában a Facebookon kiállt Ákos mellett, a zenész felhívta, megköszönte a kiállását és jelezte: azt tervezi, jogi úton vesz elégtételt azokon a cégeken, médiumokon, amelyek a becsületében megsértették. „Ha esetleg pénz áll a házhoz – mondta –, azt nehéz sorsú gyerekeknek és anyáknak adná. Aztán kiderült, hogy ezt úgy értette: rám bízza a dolgot.”

Hogy fricskának szánta-e vajon Ákos, hogy az adománya egy részét anyaotthonokra, szülő nőkre költi, arra Böjte úgy válaszolt, „erről nem kell tudnom”. De ha az volna, akkor, mint Böjte Csaba mondta, ő maga már 23 éve szórja a fricskát a világra.

Csaba testvér szerint egyébként azért kerekedett nagy vita Ákos elhíresült női princípiumos kijelentéséből, mert óriási az elégedetlenség, a bizonytalanság, a feszültség a társadalomban, és ez csapódik le időnként villámként ilyen esetekben.

Az 50 millió forint az alapítvány gyermekotthonainak félévnyi költségvetését fedezi. Böjte Csaba szerint egyébként „a pénz legjobban gyerekbőrben kamatozik”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!