szerző:
hvg.hu

Császármetszés után néhány nappal belázasodott az anya, így derült ki, hogy valami nincs rendben. A kórházban először fertőzésre gyanakodtak, csak napokkal később, a vérképből derült ki, hogy annál jóval nagyobb a baj. A Rácz Jenő vezette kórházban belső vizsgálatot indítottak.

Császármetszése után újra meg kellett operálni egy 27 éves nőt, mivel kiderült, hogy egy kendőt felejtettek a hasüregében a veszprémi Csolnoky-kórházban – adta hírül a pénteki Blikk.

Március 7-én történt a császármetszés, a következő héten az anya belázasodott. Visszamentek a kórházba, ahol nőgyógyászati vizsgálatokat végeztek a nőn, majd megállapították, hogy minden bizonnyal fertőzése lehet.

A hét végére a nő még rosszabbul lett, ekkor az ügyeletet hívták, ahol az apa elmondása szerint lerázták őket azzal, hogy már adtak antibiotikumot és lázcsillapítót, egyebet nem tudnak tenni. A háziorvos már sürgösségi vérvételre küldte az asszonyt, és a vérképből már kiderült, hogy súlyosabb a helyzet, mint gondolták.

Miután kiderült, hogy idegen test van a hasában, azonnal megműtötték, a császármetszés vízszintes metszése után függőlegesen is felvágva a hasát.

Miután az apa írásban is panaszt tett, a kórház belső vizsgálatot indított külső, független szakértő bevonásával. A dokumentációt az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnak is átküldik, utána lehet megállapítani, hogy történt-e mulasztás, és ki követte el – mondta Rácz Jenő, a kórház igazgatója.

Az ehhez hasonló műhiba életveszélyes állapotot is előidézhet: tályog keletkezhet a hasban, és hashártyagyulladás is kialakulhat, ami 48 órán belül halálhoz vezethet.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!