szerző:
hvg.hu

Ötven önkéntes vasutas rakta rendbe a fővárosi Vasúttörténeti Parkot: festettek, gereblyéztek, takarítottak, dekoráltak. Szombaton lesz a nyitás a téli szünet után, a szervezők sokfelé programot ígérnek. Húsvéthétfőn Nyuszi Expresszel is ki lehet menni a parkba a Nyugati pályaudvarról.

A park kicsinosításában részt vevő vasutasok murvát terítették szét a sétálóutakon és a parkolóban, átkenték a kiállított gőzmozdonyokat, lefestették a kerti padokat, asztalokat. A Tatai úti bejáratánál vonat- és rajzfilmfigurák díszítenek mostantól egy negyvenméteres falrészt – olvasható a MÁV közleményében.

©
©

A március 26-i szezonnyitón lesz hajtányozás, nagymozdonyon utazás, kerti vasút, állandó kiállítások, interaktív programok.

Egy mesecsatorna kedvenc hőseit ábrázoló mozdony Scooby-Doo-val a fedélzetén varázslatos utazásra hív majd minden gyermeket, akik akár a Nyugati pályaudvarról, húsvéthétfőn 11 órakor induló Nyuszi Expresszel is kijuthatnak a parkba.

A Nyuszi Expressz napján ”Keresd a nyuszit!” játék várja a legkisebbeket: fából faragott nyuszikat kell megtalálni a Vasúttörténeti Park különböző pontjain. Az öt állomáson egy-egy kérdést megválaszolva pontok gyűjthetők, melyek a játék végén apró ajándékokra válthatók.

Emellett lesz még tojásfestés, tojáspatkoló bemutató, kézműves programok. A Húsvéti Állatfarmon kis nyuszit, csibét, kacsát, libát, bárányt, kecskét simogathatnak a gyermekek, a póni lovaglást is kipróbálhatják. A Nyuszi Expressz 14 óra 15-kor indul vissza hétfőn a Nyugati pályaudvarra.

A www.vasuttortenetipark.hu-n található még több információ a programokról, valamint a park Facebook-oldalán.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!