szerző:
hvg.hu

Hódító útjára indult a szivárványkenyér.

A Women's Health szerint úgy tűnik, hogy egy élelmiszeripari kutató kifejlesztette minden idők legegészségesebb kenyerét, ami kiváló alternatívája lehet a fehér kenyérnek.

A célja az volt, hogy a kenyeret egészségesebbé tegye úgy, hogy a kenyér eredeti textúráját különösebben nem változtatja meg. A lila árnyalat elérése nem szerepelt a tervei között: a szín tulajdonképpen egy nem várt mellékhatás eredménye.

Zho Weibiao rájött, ha a fehér kenyér tésztáját átitatja egy olyan pigmenttel, amely a barnarizsből származik, akkor lassabban emésztjük meg a kenyeret, vagyis hosszabb ideig lesz a gyomrunkban teltség érzet a kenyér fogyasztása után. A legújabb fejlesztéső kenyér ugyan nem tartalmaz ugyan kevesebb kalóriát, mint a fehér kenyér, de az energia hosszabb időn keresztül szabadul fel belőle.

Bónusz, hogy a kenyér tésztájába itatott természetes pigment, vagyis antocianin egészséges antioxidánsokban is gazdag. Fogyasztása segíthet abban, hogy megelőzzük a rákos betegségek kialakulását – írja a CNN.

A kenyeret egyelőre nem forgalmazzák, de a professzor elmondta, hogy több élelmiszer-ipari cég is felvette vele a kapcsolatot.

#purplebread #tikibar #hawai #oahu #waikiki

@yva_k84 által közzétett fénykép,

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!