szerző:
MTI

Húsvétvasárnap született egy tevecsikó Debrecenben.

Kétpúpú tevecsikó született húsvétvasárnap a debreceni állatkertben – közölte a park igazgatója az MTI-vel. Nagy Gergely Sándor közleménye szerint a kanca egészséges és szépen fejlett csikónak adott életet. A kis teve már születése napján állt és kicsit bizonytalan léptekkel járkált is anyja körül a kifutóban.
©
A kétpúpú tevék 12-13 hónapos vemhességi időt követően hozzák világra utódukat. A csikó születésekor 36-40 kilogramm, a kanca akár 18 hónapig is szoptathatja. A természetben a csikó 3-5 éves koráig – ivarérettségének eléréséig – anyjával marad. A kétpúpú tevék várható élettartama 20-30 év, de akár 50 évig is elélhetnek – magyarázta a szakember.
©
A Debrecenben született kis csődör a szülők hatodik csikója, és nagy figyelemmel kísérik minden mozdulatát. A látogatók a kifutójában már láthatják a kert legifjabb lakóját – jegyezte meg Nagy Gergely Sándor.
©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!