szerző:
hvg.hu

Van élet a szappanoperák dicső korszaka után is: az Eszmeralda, Lorenzó és Lukrécia nevek divatja hiába járt le, a szülői fantázia továbbra sem ismer határokat, ha arról van szó, hogy igazán különleges, egyedi nevet kapjon az újszülött gyermek.

Ha valakiben új név iránti igény fogalmazódik meg, a Magyar Tudományos Akadémia Nyelvtudományi Intézet dönt arról, hogy az új utónév eléggé megfelel-e a közízlés szabályainak.

A legújabb névigények és a Nyelvtudományi Intézet legutóbbi bizottsági döntése nyomán megérkeztek a legújabb anyakönyvezhető utónevek. A Szülők Lapja az alábbi neveket tudta meg a Nyelvtudományi Intézet munkatársaitól.

A legújabb férfi utónevek (a teljesség igénye nélkül): Gábos, Iszam, Kelén, Kratosz, Marlon, Mózsi, Nabil, Nergál

A legújabb női utónevek (a teljesség igénye nélkül): Antoaneta, Berfin, Fenenna, Hatidzse, Telka, Vaszilia, Vrindávani, Zejna.

 

©

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!