szerző:
hvg.hu

A 23 éves, súlyos betegséggel küzdő brit Sophie azt nyilatkozta: annyira fél az elhízástól, hogy a főzés alatt nem mer bemenni a konyhába, nehogy belélegezze a kalóriákat.

Egy újabb megrázó történet látott napvilágot arról, hogy az iskolai zaklatás milyen károkat okozhat egy fiatal életében, továbbá az anorexia mennyire súlyos betegség, amit nem lehet elbagatellizálni.

A Mirror nevű lap írt Sophie Hartwellről, a devoni lányról, aki annyira fél az elhízástól, hogy a főzés alatt nem mer bemenni a konyhába, nehogy belélegezze a kalóriákat.

Képünk illusztráció
©

„Erős és szilárd meggyőződésem, hogy belélegzem a kalóriákat, és felszívódnak a bőrömön keresztül. A főzésnél nem tudok megmaradni a konyhában, de még a sütő mellett sem tudok elsétálni, ha be van kapcsolva” – mondta a lapnak Sophie Hartwell.

A fiatal lány táplálkozási zavarai azután kezdődtek, hogy az iskolában sokat csúfolták diáktársai külseje miatt. Nagyszülei halála is nagyon megviselte: 18 éves volt, amikor depressziós és anorexiás lett. Mikor súlya 25 kilóra esett vissza, súlyos állapotban szállították kórházba. Ekkor már a tartós koplalástól csontritkulás is beállt nála. "Ha nem lett volna semmilyen közbelépés a betegségemnek ezen a pontján, azt hiszem, meghaltam volna" – idézte fel Sophie Hartwell.

A lány családja már nem bízik a brit orvosokban, ezért 39 millió forintnak megfelelő összeget próbálnak összegyűjteni számára az interneten, hogy egy speciális kezelésre küldhessék az Egyesült Államokba.