szerző:
hvg.hu

A 23 éves, súlyos betegséggel küzdő brit Sophie azt nyilatkozta: annyira fél az elhízástól, hogy a főzés alatt nem mer bemenni a konyhába, nehogy belélegezze a kalóriákat.

Egy újabb megrázó történet látott napvilágot arról, hogy az iskolai zaklatás milyen károkat okozhat egy fiatal életében, továbbá az anorexia mennyire súlyos betegség, amit nem lehet elbagatellizálni.

A Mirror nevű lap írt Sophie Hartwellről, a devoni lányról, aki annyira fél az elhízástól, hogy a főzés alatt nem mer bemenni a konyhába, nehogy belélegezze a kalóriákat.

Képünk illusztráció
©

„Erős és szilárd meggyőződésem, hogy belélegzem a kalóriákat, és felszívódnak a bőrömön keresztül. A főzésnél nem tudok megmaradni a konyhában, de még a sütő mellett sem tudok elsétálni, ha be van kapcsolva” – mondta a lapnak Sophie Hartwell.

A fiatal lány táplálkozási zavarai azután kezdődtek, hogy az iskolában sokat csúfolták diáktársai külseje miatt. Nagyszülei halála is nagyon megviselte: 18 éves volt, amikor depressziós és anorexiás lett. Mikor súlya 25 kilóra esett vissza, súlyos állapotban szállították kórházba. Ekkor már a tartós koplalástól csontritkulás is beállt nála. "Ha nem lett volna semmilyen közbelépés a betegségemnek ezen a pontján, azt hiszem, meghaltam volna" – idézte fel Sophie Hartwell.

A lány családja már nem bízik a brit orvosokban, ezért 39 millió forintnak megfelelő összeget próbálnak összegyűjteni számára az interneten, hogy egy speciális kezelésre küldhessék az Egyesült Államokba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!