szerző:
hvg.hu

Egy 22 éves brit lány pánikroham előtti és utáni állapotait rögzítő képpárja tarol épp a közösségi oldalakon. Amber a képhez fűzött kommentárjában kifejtette: elege van abból, hogy még mindig rengeteg előítélet él a mentális problémákkal küzdőkkel kapcsolatban.

Amber Smith egyik fotóján csinosan, ízlésesen kisminkelve látható, míg a második kép egy pánikroham után ábrázolja.

A lány posztját már több mint 32 ezren osztották meg a Facebookon, melyben hasonlókat ír:

„Ha hasonlón mentek keresztül, kérlek, ne tűrjetek némán. Annyi lehetőség van. Ne féljetek segítséget kérni! (…) Elegem van abból, hogy 2016-ban még mindig elképesztően sok a stigma a mentálhigiénével kapcsolatban. Undorító, hogy tájékozódni nem képesek, de ítélkezni bezzeg igen. Azt mondják, minden harmadik ember szenved valamilyen mentális betegségben élete során legalább egyszer. Tudjátok, hogy világszerte hány embert jelent ez?! Évek óta küzdök szorongással és depresszióval, és még mindig van, aki olyanokat mond, mint hogy 'el fog múlni', 'nincs szükség tablettákra, csak szedd össze magad', 'túl fiatal vagy ahhoz, hogy ilyen betegséged legyen'.”

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.