szerző:
hvg.hu

Egy fiatal litván művésznő új dimenziót nyitott az újrahasznosítás terén: kiürült körömlakkos üvegekből és maradék körömlakkból készít szemet kápráztató mozaikokat és festményeket.

Mi történik, ha a körömfestés megihlet egy kreatív fiatal nőt? Agne Kisonaite összegyűjtött 5000 körömlakkot, megtervezett egy festményt, kinyomtatta a sablont, majd a színes körömlakküvegeket úgy helyezte el sorba, hogy azok kiadták a kitalált absztrakt képet. Fogta az üvegeket, és addig csiszolta egyesével különféle formájúra, míg egymás mellé helyezve őket el nem érte az áhított célt.

Ám mivel csak 1969 darabot használt fel, a maradékot sem hagyhatta kárba veszni: azokból is készített festményt, ám ezúttal nem az üvegeket használta fel, hanem a bennük lévő festékkel mázolta be a vásznat.

Agne nem most nyúlt először kozmetikumokhoz és emelte őket művészi szintre: korábban dolgozott már rúzsokkal is – írja a Vous.hu.

Last touches of #lipsticktower #artinstallation #agnearthongkong #agnekisonaite #agneart #lipsticks

AgneArt (@agneart) által közzétett fénykép,

#agneart #painting using nail polish liquid #agnekisonaite

AgneArt (@agneart) által közzétett fénykép,

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!