Hitelínséges időkben a vállalkozások számára a kedvezményes kamatozású támogatott banki hitel akár életmentő is lehet. Ez ideális megoldást nyújthat a legalább egy éve működő vállalkozásoknak, hiszen egyszerűsített eljárással juthatnak forint alapú, kedvező kamatozású, államilag támogatott hitelhez. Az Erste Bank most még számlavezetési-díjkedvezményt és ajándék vásárlási utalvány is kínál.

Tenke Gábor

Tenke Gábor, az Erste Bank lakossági és mikrovállalati termékfejlesztési igazgatója szerint azok a cégek, akik Széchenyi Kártyát igényelnek, kézzelfogható sikereket tudnak elérni. Sikeres vállalkozásokat az Erste ügyfelei között is találunk. A szerszámgépek javításával és kereskedelmével foglalkozó Némtech Kft., a Széchenyi Kártya segítségével gyorsan helyre tudta állítani fizetőképességét. Ma már készletezni is tudnak, így a gépek javításhoz szükséges alkatrészek mindig rendelkezésre állnak. A zökkenőmentes szervizszolgáltatást a garanciális időn túl is tudják vállalni, és míg korábban csak kisebb javításokat tudtak végezni, ma komplett generál szervizt nyújtanak partnereiknek. - Ez egyértelműen sikersztori, amire mi magunk is büszkék vagyunk – teszi hozzá Tenke Gábor.

A mikro, kis- és közepes vállalkozások finanszírozását segítő Széchenyi Kártya Folyószámlahitel 2012. április 16-tól újabb kedvezményes lehetőséget jelent az Erste Banknál. Amennyiben az új típusú hiteligénylés befogadása 2012. április 16. és 2012. július 13. között történik, és a folyósítás 2012. augusztus 31-ig megvalósul, a bank elengedi a számlavezetési díjat akár 7 hónapon át. Az akció emellett további kedvezményes elemmel is bővül: amennyiben az ügyfél teljesíti a futamidő első 3 hónapjára meghatározott tranzakciós feltételeket, vásárlási utalványt kap, amelyet a SPAR üzletekben lehet beváltani.

Az Ersténél egyaránt igényelhető a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és a Széchenyi Forgóeszközhitel. Ezek az állami kamat- és garanciadíj támogatású hitelek gyors megoldást kínálnak a likviditás megőrzésére, forgóeszközök beszerzésére rövid és középtávon egyaránt – mondja az igazgató. S hogy miért előnyös a vállalkozások számára az Ersténél igényelni Széchenyi Kártya Folyószámlahitelt? Mert ingatlan fedezet nélkül biztosíthatja a vállalkozás likviditását. Mivel a bankszámlához bankkártya tartozik, a hitelkeretet igénybe lehet venni anélkül, hogy az Erste bármely fiókját felkeresné az ügyfél – emeli ki az igazgató. Az 1+1 éves futamidejű szerződés révén, kevesebb adminisztrációs teherrel kell számolnia a vállalkozásoknak, ráadásul kamatot csak a ténylegesen felhasznált hitelösszeg után kell fizetni.

A Széchenyi Kártya Forgóeszközhitel pedig nem pusztán az átmeneti likviditási problémák áthidalására szolgál, hanem hosszabb, akár 36 hónapos futamideje miatt kifejezetten alkalmas forgóeszköz finanszírozásra. Az igényelhető hitel 1 millió forinttól maximum 25 millió forintig 100 ezer forintonként emelhető, így rugalmasan alkalmazkodik a hitelt igénylő vállalkozás finanszírozási igényeihez.

További információkért kattintson!