HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Van egy hely, ahol a legféltettebb titkainkat is megoszthatjuk, senki sem ítél meg.

„Ha a lakótársaim nincsenek a szobában, a telefonjukról kitörlöm azokat a képeket, amiken rosszul nézek ki”, „Félek a szextől”, „Egy híres férfi a gyerekem apja, és sok pénzt fizet nekem azért, hogy a titok ne tudódjon ki” – néhány példa a vallomások közül, melyek Frank Warren közösségi művészeti projektjébe érkeztek.

Az amerikai művész titkaink felfedésére kínált meglepően izgalmas és újszerű megoldást 2004-ben a PostSecrettel – olvasható a HVG Extra Pszichológia legújabb, február 24-én megjelent számában.

Mint Panyi Anna pszichológus Miért élünk titkokkal? Tudomány a hallgatás mögött című cikkéből kiderül, kezdetben Warren idegeneket szórólapon arra kért, osszák meg névtelenül a világgal valamelyik régóta dédelgetett titkukat. Olyat, amit még soha nem mondtak el senkinek. Mindezt képeslapon jelenítsék meg, és küldjék el a megadott postacímre.

A kezdetekkor örült, ha a hét végére 10 képeslap összegyűlt a postaládájában, most napi 200 érkezik hozzá. Emberek tucatjai osztják meg a világgal csalódásaikat, félelmüket, megaláztatásukat, szégyenüket. Szerelmi vallomások, öngyilkos fantáziák, gyerekes csínytevések között lapozgathatunk a program weboldalán, ahol minden vasárnap új képeslapok, új titkok látnak napvilágot.

A program két nézőpontból is lebilincselő: a legbelső titkunk következmények nélküli felfedése megkönnyebbüléssel kecsegtet, míg olvasóként magával ragadó élmény más emberek életének bugyraiba belelátni, amire más körülmények között nem adódna lehetőségünk.

 

Olvassa tovább Panyi Anna pszichológus cikkét, melyet a HVG Extra Pszichológia legfrissebb, titkainkkal foglalkozó számában talál. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, akkor megajándékozzuk +1 lapszámmal. 5 lapszám 4 áráért! Aktuális lapszámunkat meg is rendelheti. Ha érdeklik a pszichológiai témák, lájkolja a HVG Extra Pszichológia Facebook oldalát!Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!