HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Talán a tesztoszteron a ludas.

E közhelyszámba menő állítás szó szerint értendő.

A férfi és a női agy látóközpontja eltér ugyanis egymástól – állapította meg egy New York-i kutatócsapat.

Israel Abramov és munkatársai kísérletében színfelismerési és a vizuális kontrasztra való érzékenységet meghatározó feladatok szerepeltek.

Kimutatták, hogy a nők a színek megkülönböztetésében jobbak, míg a férfiak érzékenyebbek az apró vizuális részletekre és a gyorsan mozgó ingerekre.

A kutatók szerint elképzelhető, hogy a tesztoszteron hormon szintjének különbsége magyarázza, miért alakul már a magzatfejlődés során eltérően a férfi és női vizuális agykéreg huzalozása.

Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely a sikerrel, az önérvényesítéssel foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek című könyvvel.

 


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!