HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Van olyan kutató, aki szerint a düh fontosabb.

Házassági problémákat okozhat, ha a „megbocsátás és felejtés” beváltnak tűnő módszerét alkalmazzuk. Azaz ráfizethetünk, ha a pozitív pszichológia tanításait követjük – ez a népszerű iskola azt hirdeti ugyanis, hogy a megbocsátás, az optimizmus, a kedvesség és a pozitív gondolkodás segítségével a párkapcsolatok helyrehozhatók, még ha a másik fel valamilyen kihágást követett is el – véli James McNulty.

A Floridai Egyetem pszichológuskutatója szerint a düh kifejezése elengedhetetlen lehet a kapcsolati problémák megoldásában, és ez arra indította, hogy utánajárjon, milyen hatással van a pozitív pszichológia a jóllétre.

Friss eredményei szerint a megbocsátás nem minden esetben tesz jót a kapcsolatnak, bizonyos helyzetekben szükség van az elégedetlenség kifejezésére.

Természetesen a kihágás mértéke, a jóvátételre törekvés megléte vagy hiánya, a felek viszonyának minősége mind befolyásolják, melyik stratégia a célravezető.

Rugalmasan kell kezelni a kapcsolati problémákat, nincs olyan aranyszabály, amely minden esetben alkalmazható lenne” – foglalta össze a tanulságot McNulty.

 

Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely a sikerrel, az önérvényesítéssel foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek című könyvvel. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

 


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!