HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Hogy ne mindig az történjen az ágyban, amit a másik akar. Vagy amit mi akarunk.

Mostanában sok szó esik a szexuális egyenlőtlenségekről. A párkapcsolaton belül is előfordulhat ilyesmi. Az intimitás kölcsönösséget feltételez. Kérdés, hogy ez konkrétan mit jelent, és mit tehetünk azért, hogy a szexuális életünk minél harmonikusabb és teljesebb legyen. Füredi Krisztián szexuálpszichológus a következő 7 pontban összegzi ennek a legalapvetőbb feltételeit:

1. Fejezze ki az igényeit!

2. Bízzon benne, hogy a másik kíváncsi az igényeire és törekszik azt nyújtani, amit szeretne.

3. Ugyanakkor ne várja el, hogy minden az igényeinek megfelelően történjen.

Nem kell lelkiismeret-furdalást éreznie
©

4. Értékelje a másik törekvését!

5. Reagáljon a párja igényeire!

6. Húzza meg a határt ott, ahol az adott pillanatban érzi, hogy meg kell húznia, és ezért nem kell lelkiismeret-furdalást éreznie.

7. Az egyenrangúság nem jelent mindig folyamatos egyeztetést. Sokszor izgalmas, ha átadja magát a másik lendületének, ha az az ön számára is kellemes. És ehhez hasonlóan ön is átveheti bármikor az irányítást, ha ehhez van kedve.

 

Füredi Krisztián szexuálpszichológus cikkéhez hasonló írásokat a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely a sikerrel, az önérvényesítéssel foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk a 13 dolog, amit a mentálisan erős emberek elkerülnek című könyvvel. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!