HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Ha megnézi az elmúlt években a [email protected] tartott rövid beszédeket, alig várja majd, hogy a változás mezejére léphessen.

1. Molnár Ádám: Uralkodó mintáink

A világ szabadúszó szoftvermérnökeinek legjobb három százalékába tartozó fiatalember hobbija a pszichológia. Nem akárkivel, Philip Zimbardo pszichológussal dolgozik együtt, és imád önkénteskedni. Előadásában megmutatja, hogyan ismerhetjük fel és változtathatjuk meg az életünket uraló viselkedési mintáinkat, hogy a kontrollt visszaszerezve a nap hősévé válhassunk.

 

2. Lauter Adrienn: Elég jól változni

Ki szereti a kávét? Ki akarja meginni azt a savanyú, fekete löttyöt? – teszi fel a kérdést a pszichológus, mediátor, az Y generáció mentál mentora. Lauter Adrienn szerint a legtöbb ember által szeretett, ám kellemetlen tulajdonságokkal rendelkező kávé metaforájával kifejezhetjük a változás nehézségét: ki akar változni, ha nem muszáj? A szervezet- és vezetőfejlesztő a változás pszichológiájába kalauzol el bennünket, és kiderül, mit jelent elég jól változni. Adrienn vallja, hogy sosem késő elindulni önmagunk felfedezésére.

 

3. Vaskuti Gergely: Élménypszichológia

A kriminológus és pszichológus meggyőződése, hogy nincsen reménytelen helyzet vagy végérvényesen elrontott élet – hisz a változás lehetőségében. Előadása rövid időre elrepít a távoli Sri Lanka szigetére. Őszintén mesél arról, hogy az egzotikus ország, az ott átélt élmények és megszerzett tapasztalatok, hogyan hatottak rá, valamint az általa létrehozott programban résztvevő, addig nehezen kezelhető gyerekekre és fiatal felnőttekre.

 

4. Várnagy Priszcilla: Kreativitás, ami transzformál

A pszichológus végzettségű startup vezető a kreativitást és az innovációt fejleszti. Már az egyetem alatt saját kutatásba fogott, a kreativitás önbizalmat növelő hatását vizsgálta. Előadásában elmeséli, hogy miért az befolyásolja legjobban a jóllétünket, hogy mennyi kreatív munkát végzünk.


5. Szántó Péter: Sikeres kudarcok

A világ egyik legjobb startup képzésén, a University of Southern Californián tanult közösségi ember szerint a siker hosszú évek kitartó munkájának eredménye. Előadásából, amelyben a siker és a bukás közti hajszálnyi különbségről beszél, többek között az is kiderül, miként vezethet egy sikertelen Corvinus-felvételi egyenesen Amerikába.

 

Érdeklik az inspiráló történetek? Vegyen részt az idei [email protected] konferencián november 25-én! További infók és jelentkezés itt.

 Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!