HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Heti fél óra a parkban életet menthet.

Már tanulmányok sora igazolta, hogy a természetben töltött idő testnek és léleknek egyaránt jót tesz.

A világ haladó városai ezért egyre többet áldoznak a zöld területek fejlesztésére.

Az ausztráliai Queenslandi Egyetem Danielle Shanahan vezette kutatócsoportja megvizsgálta, mit jelent a jó hatás a gyakorlatban.

Vagyis mennyit érdemes a városlakóknak a természetben tölteniük, hogy javíthassák egészségügyi kilátásaikat.

Brisbane 1583 felnőtt lakója körében végeztek felmérést.

Megállapították, hogy kisebb a depresszió és a magas vérnyomás valószínűsége azoknál, akik legalább hetente egyszer fél órát a parkban töltenek.

Tekintve a szóban forgó népbetegségek kezelési költségeit, a zöld területek megóvása jelentős megtakarítást hozhat.

Költségvetési szempontból is rossz ötlet tehát a természet rovására fejleszteni az épített környezetet – állítják a kutatók.

 

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, mely a trauma, terápia, gyógyulás témáival foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk A terapeuta esetei sorozat egyik kötetével, Szondy Máté Olvadás című könyvével. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

 


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!