HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Amerikai kutatók bizonyítottnak látják az összefüggést.

Az ismerkedésben egyre kisebb szerep jut a szavaknak.

A népszerű randialkalmazások, mint például a Tinder használói jellemzően egy-két kép alapján döntik el, látnak-e fantáziát egy-egy potenciális partnerben.

Tanya Vacharkulksemsuk, a kaliforniai Berkeleyi Egyetem szociálpszichológusa és kollégái szerint pedig tudatosan megválasztott testtartással javíthatjuk párszerzési kilátásainkat.

A nyitott testtartás – kitárt karok, enyhe terpesz – általában egyszerre jelez társas fölényt és nyíltságot, így fokozza a vonzerőt.

A kutatócsoport előbb 144 rapid randi felvételét elemezve igazolta, hogy az ilyen testtartású félnek nagyobb az esélye egy második találkára.

Hogy kiderüljön, valóban a pozitúra befolyásolja-e a vonzerőt, és nem fordítva, a következő kísérletben randialkalmazásokhoz fordultak.

Kimutatták, hogy 27 százalékkal nagyobb sikert érnek el azok a manipulált profilok, amelyeken a társkereső nyílt, mint azok, amelyeken zárt testtartásban (például összefont karokkal) látható.

 

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, mely a trauma, terápia, gyógyulás témáival foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk A terapeuta esetei sorozat egyik kötetével, Szondy Máté Olvadás című könyvével. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!