HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

Ezért érdemes hasznos elfoglaltságot találni sokaknak.

Az unalom lehet a szélsőségesség egyik kiváltó oka a sok közül – derült ki a londoni King’s College és az ír Limericki Egyetem közös kutatásából.

A European Journal of Social Psychology folyóiratban nemrég ismertetett felméréssorozatban először  Írországban élő 859 válaszadó vizsgálatával tárták fel, hogy hajlamosabbak szélsőséges politikai nézeteket hangoztatni azok, akik gyakrabban unatkoznak.

Egy következő, 300 fős felmérésben megállapították, hogy az unatkozási hajlam együtt jár az élet értelmének keresésével.

Ez viszont a felmérésben a politikai szélsőségességgel állt összefüggésben.

Az unalom nem eredendően jó vagy rossz: pszichológiai szerepe, hogy értelmesebbnek tűnő tevékenységekre indítson.

Az élet értelmének keresése azonban jó és rossz irányba, így ellenségességre, extrém nézetek elfogadására is viheti az embert, és vizsgálatukban éppen erre találtak kapcsolatot – fogalmazott az egyik szerző, Wijnand van Tilburg.

 

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, mely a trauma, terápia, gyógyulás témáival foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk A terapeuta esetei sorozat egyik kötetével, Szondy Máté Olvadás című könyvével. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

 


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!