HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia

A férfiak szexualitása bonyolultabb.

A férfiak pornófogyasztási szokásait érintő felmérés szerint minden ötödik amerikai heteroszexuális férfi (21%) néz melegpornót is (amiben csak férfiak szerepelnek).

A meleg férfiaknak pedig több mint a fele (55%) él heteroszexuális pornóval.

Martin Downingnak és New York-i közegészségügyi szakemberekből álló kutatócsoportjának az Archives of Sexual Behaviour szaklapban publikált cikkéből kiderül az is, hogy a heteroszexuális válaszadók között csupa olyan férfi szerepelt, aki saját állítása szerint sosem létesített szexuális kapcsolatot férfival.

További eredményeik szerint az önmagukat biszexuálisként meghatározó férfiak egyaránt fogyasztanak meleg-, bi- és heteroszexuális pornót.

Mindez arra enged következtetni, hogy a férfiszexualitás változatosabb és bonyolultabb, mint általában feltételezzük – legalábbis ami a pornónézési preferenciákat érinti.

 

Hasonló cikkeket a legújabb HVG Extra Pszichológia magazinban olvashat, mely a trauma, terápia, gyógyulás témáival foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, megajándékozzuk A terapeuta esetei sorozat egyik kötetével, Szondy Máté Olvadás című könyvével. Aktuális számunkat meg is rendelheti.

 

 


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!