Anglia egyik nagy presztízsű középiskolájában két, 16 éves tanulót felfüggesztettek, amikor kiderült róluk, hogy egy utcai szexet népszerűsítő internetes klub tagjai. Tényleges aktuson ugyan nem kapták őket, de az iskolának ennyi is elég volt, hogy belső kivizsgálás induljon.

A két fiú a híres Reigate Grammar School tanítványa, ahol egy tanévért a szülők majdnem másfél millió forintot fizetnek. Az iskolát 1675-ben alapították és az Egyesült Királyság 100 legjobb középiskolájának egyike, olyan angol hírességek tanultak falai közt, mint a komikus David Walliams és DJ Fatboy Slim.

Az ominózus klub, a Reigate és Redhill Institute of Midnight Dogging (ami nagyjából úgy fordítható, hogy éjjeli, utcai szexet kedvelők intézete) inkább hírhedt, mint híres, és a Facebook internetes közösségi oldal része. A csoport weboldalán komoly gyűjtemény van az úgynevezett „dogspot”-okról, vagyis az utcai szexre kiválóan alkalmas helyekről Surrey megye (itt található Reigate) egész területén. Emellett az oldal sorrendbe állítja a szexre leginkább alkalmas kocsitípusokat, és van egy elég vaskos linkgyűjteménye is azoknak, akiket ez a „hobbi” komolyabban érdekel.

A „dogging” azóta bevett szó az angol szlengben a közterületen történő közösülésre, amióta a híres focista, Stan Colleymore (Leicester City FC ) egy lebukás után, a magazinok oldalán bevallotta, hogy rendszeresen használja a lakóhelyét és annak környéket ilyesfajta aktivitásra. Rajta kívül George Michael is többször lebukott utcán történő közösülésért, ráadásul az énekes dalt is írt erről „Let's go outside” címmel, ami igencsak divatba hozta a jelenséget.

Hannah Graydon, a 11-18 évesek oktatásával foglalkozó intézetek szóvivője, a Daily Mail angol napilapnak a következőket mondta az iskolai ügyről: „Az elmarasztalás ellenére meg vagyunk győződve arról, hogy a két tanuló, akiket a Facebook weboldalán említenek, ténylegesen nem vett részt semmilyen züllött aktusban. A fiúk naivan meghagyták az adataikat a weboldalon, azzal az indíttatással, hogy hozzászólhassanak a fórumokhoz.”

A Reigate középiskola heti oktatási órákat szentel arra, hogy felhívja a tanulók figyelmét az interneten leselkedő veszélyekre, és próbálja nyomatékosítani a tanulókban annak a következményeit, ha az olyan oldalakon, mint a Facebook vagy a Myspace meghagyják a személyes adataikat.

A dolog iróniája, hogy az utcai szexre buzdító csoport vezetője, James Lindley maga is Reingate tanuló volt. A weboldalon közzétett nyilatkozata szerint „az utcán szeretkező emberek tömege egyre nagyobb. Lazábban kell ezt felfogni, és csak úgy, mint egy jó bor, ez a téma is beérik idővel.”

Krisztina O'Brien