Bár a legtöbb királyi hír a brit uralkodóházról szól a nemzetközi sajtóban, a többi európai monarchiának is megvannak a maga tündérmeséi. A svéd koronahercegnő például, ha nem is a lovászához, de egy fitneszedzőhöz megy feleségül. Svédország ezt egyáltalán nem bánja, csak legyen már egy hetedhét országra szóló lakodalom.

Úgy tűnik, egyre lazulnak a királyi vérből származó családokra vonakozó íratlan szabályok. A brit uralkodóházban még mindig örülnek ugyan, ha a leendő vőlegény vagy menyasszony legalább némi nemesi rokonságot fel tud mutatni, ám a svédek valóban demokratikusak, még a hercegnőkkel szemben is.

Az utca népe legalábbis kifejezetten örül, hogy a 31 éves, Victoria nevű svéd hercegkisasszony végül mégis csak Danielhez megy feleségül, aki, mielőtt a királyi vőlegény posztját elnyerte volna, a menyasszony fitneszedzőjeként működött. Az eljegyzés bejelentésére a híradások szerint többen boldogan megölelgették egymást és máris a csodás esküvőt tervezgetik, amelyet várhatóan 2010-ben rendeznek meg. A felmérések szerint az eljegyzés hírére az uralkodóház tetszési indexe jelentősen javult.

Nem pont így volt ezzel a hercegnő édesapja, Károly Gusztáv svéd király, aki hét egész éven át tette próbára a fiatalok szerelmét és kitartását. Victoria hercegnő és a daliás Daniel azonban kiállták a próbát, így Károly Gusztáv végül kénytelen volt beadni a derekát, és mivel a királyi család tagjainak házassága állami ügynek számít, engedélyt kellett kérnie a kormánytól. Minden bizonnyal meg is kapta, különben nem hirdették volna ki hivatalosan is az eljegyzést. Az ifjú pár láthatóan zavarban volt a rengeteg újságíró előtt, amikor bejelentették házassági terveiket, különösen a vőlegény tűnt idegesnek. De elnézve őket az is nyilvánvaló, hogy rendkívül boldogok, amiért végre egybekelhetnek, még ha várniuk kell is további egy évet a nagy napra, hogy befejeződhessen a királyi palota felújítása.

A hercegnők körében egyáltalán nem ritkaság a köznépből származó ifjakhoz való vonzódás; Stephanie, a monacoi hercegi család ifjabbik leánya például impozáns listával büszkélkedhet. Néhány színész, zenész és bűnöző után a hercegnő hozzáment testőréhez, akitől korábban két gyermeke is született. A pletykák szerint Stephanie később begyűjtött még egy focistát, egy elefántidomárt, egy síoktatót, az apja nős inasát, a királyi palota kertészét, a nővére exférjét, egy artistát és egy krupiét, de a választék tovább bővülhet, hiszen a hercegnő még mindig csak 44 éves. Károly Gusztáv nagyon is szerencsésnek érezheti magát Victoria hercegnővel és az ő fitneszedzőjével. Rainier, Monaco négy éve elhunyt nagyhercege legalábbis biztosan szívesen cserélt volna vele.

KM

MTI Tech

Diana hercegnő és Sarah Palin távoli rokonok

Nem Barack Obama és Dick Cheney az egyetlen furcsa pár az amerikai politika csúcsán: Sarah Palin republikánus alelnökjelölt rokonai között demokrata elnök és brit hercegnő is van.

Shake

A részeges hercegnő elgurult gyógyszerei

Legtöbbünk életében az eredeti Csillagok háborúja valamiért fontos szerepet tölt be. Ikonikus alakokat teremtett a film, a popkultúra részévé váltak a szereplők, ahogy az őket játszó színészek is.

MTI Világ

Tomboltak a kamaszok Eugénia hercegnő buliján

Komoly károkat okozó részeg tivornyába fulladt Eugénia hercegnő bulija. II. Erzsébet brit királynő egyik legkedvesebb unokájának születésnapján a tizenéves vendégek berúgtak és összehányták a királyi bútorokat.