Bár a legtöbb királyi hír a brit uralkodóházról szól a nemzetközi sajtóban, a többi európai monarchiának is megvannak a maga tündérmeséi. A svéd koronahercegnő például, ha nem is a lovászához, de egy fitneszedzőhöz megy feleségül. Svédország ezt egyáltalán nem bánja, csak legyen már egy hetedhét országra szóló lakodalom.

Úgy tűnik, egyre lazulnak a királyi vérből származó családokra vonakozó íratlan szabályok. A brit uralkodóházban még mindig örülnek ugyan, ha a leendő vőlegény vagy menyasszony legalább némi nemesi rokonságot fel tud mutatni, ám a svédek valóban demokratikusak, még a hercegnőkkel szemben is.

Az utca népe legalábbis kifejezetten örül, hogy a 31 éves, Victoria nevű svéd hercegkisasszony végül mégis csak Danielhez megy feleségül, aki, mielőtt a királyi vőlegény posztját elnyerte volna, a menyasszony fitneszedzőjeként működött. Az eljegyzés bejelentésére a híradások szerint többen boldogan megölelgették egymást és máris a csodás esküvőt tervezgetik, amelyet várhatóan 2010-ben rendeznek meg. A felmérések szerint az eljegyzés hírére az uralkodóház tetszési indexe jelentősen javult.

Nem pont így volt ezzel a hercegnő édesapja, Károly Gusztáv svéd király, aki hét egész éven át tette próbára a fiatalok szerelmét és kitartását. Victoria hercegnő és a daliás Daniel azonban kiállták a próbát, így Károly Gusztáv végül kénytelen volt beadni a derekát, és mivel a királyi család tagjainak házassága állami ügynek számít, engedélyt kellett kérnie a kormánytól. Minden bizonnyal meg is kapta, különben nem hirdették volna ki hivatalosan is az eljegyzést. Az ifjú pár láthatóan zavarban volt a rengeteg újságíró előtt, amikor bejelentették házassági terveiket, különösen a vőlegény tűnt idegesnek. De elnézve őket az is nyilvánvaló, hogy rendkívül boldogok, amiért végre egybekelhetnek, még ha várniuk kell is további egy évet a nagy napra, hogy befejeződhessen a királyi palota felújítása.

A hercegnők körében egyáltalán nem ritkaság a köznépből származó ifjakhoz való vonzódás; Stephanie, a monacoi hercegi család ifjabbik leánya például impozáns listával büszkélkedhet. Néhány színész, zenész és bűnöző után a hercegnő hozzáment testőréhez, akitől korábban két gyermeke is született. A pletykák szerint Stephanie később begyűjtött még egy focistát, egy elefántidomárt, egy síoktatót, az apja nős inasát, a királyi palota kertészét, a nővére exférjét, egy artistát és egy krupiét, de a választék tovább bővülhet, hiszen a hercegnő még mindig csak 44 éves. Károly Gusztáv nagyon is szerencsésnek érezheti magát Victoria hercegnővel és az ő fitneszedzőjével. Rainier, Monaco négy éve elhunyt nagyhercege legalábbis biztosan szívesen cserélt volna vele.

KM